Spara pengar samtidigt som du hjälper till att producera förnybar el

Evig El är ett elhandelskoncept som drivs av den ekonomiska föreningen SVEF – ett privat kooperativ som erbjuder eviga andelar i sol- och vindkraft – i samarbete med Gislaved Energi.

Det hela fungerar så att du genom att vara delägare i förnybar elproduktion från sol och vind, och därigenom medverkar till att sälja el, får bland marknadens absolut lägsta möjliga elpris för den el du använder. Detta då höjningar av marknadspriset samtidigt ger ökade intäkter från elförsäljningen. Som andelsägare bidrar du samtidigt till utbyggnaden av förnybar el och medverkar därmed till att minska koldioxidutsläppen och den klimatpåverkan utsläppen orsakar.

Varje andel berättigar till 100 kWh/år till medlemspris. Andelspriset är för närvarande 1 400 kronor. Andelarna gäller för all framtid, därav begreppet Evig El. Köper du minst 10 andelar blir du medlem i kooperativet med rösträtt på årsstämman. Och det bästa av allt – om du inte använder elen själv ges du återbäring för den el du äger rätt till men inte använder. Bli din egen elproducent och tjäna på att sälja el till andra genom att gå med i Evig El.

Vill du snabbt förstå mer om hur det fungerar finns en introduktionsfilm här: